novosti 13. 10. 2023

IX. TRADICIONLANO MUZIČKO TAKMIČENJE "NAHOFEST"

Dana 12.10.2023.godine u prostorijama naše Ustanove u sklopu obilježavanja 25 -te godišnjice postojanja Doma održano je IX tradicionalno muzičko takmičenje "Nahofest". ????

????Nahofest predstavlja jedinstveno muzičko takmičenje za osobe sa invaliditetom, te im se na taj način omogućava aktivno učestvovanje u društvenoj zajednici da kroz pjesmu ispunjavaju i podižu vlastito samopouzdanje i samopoštovanje.

Na ovogodišnjem "Nahofestu" učestvovalo je sedam Ustanova iste ili slične djelatnosti i predstavili su nam se korisnici iz:

1. KJU Gerontološki centar Sarajevo

2. Udruženje Oaza, Sarajevo

3. Ustanova Drin Fojnica

4. Ustanova Bakovići, Fojnica

5. Dom Stolac

6. Savez Sumero, Sarajevo

7. KJU "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osona sa invaliditetom i drugih osoba", Sarajevo

????Podršku u organizaciji ove manifestacije iskazali su nam i predstavnici resornog ministarstva, kao i direktori gore navedenih Ustanova, saradnici, srodnici i prijatelji našeg Doma.

????Podršku su nam pružili i članovi stručnog žirija u sastavu:

     Predsjednica žirija: gđa. Ammara Mistric, g. Muamer Bjelak, g. Samir Salihović i gđa. Amela Tafro - Obhođaš.

 Pobjedu ovogodišnjeg "Nahofest" odnijeli su predstavnici "Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu - DRIN", Fojnica i to: Žaklina Kovačević i Svjetlana Todorović ????, drugoplasirani su bili predstavnici KJU "Gerontološki centar", Sarajevo i to: Karić Enisa ???? i trećeplasirani su bili predstavnici Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu - BAKOVIĆI", Fojnica i to: Damir Miličić ????.

????Svima njima čestitamo na odličnom plasmanu i performansu.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim našim takmičarima, predstavnicma resornog ministarstva na čelu sa ministricom Enda Pavić Pečenković, našem stručnom žiriju, srodnicima, prijateljima i posjetiteljima naše Ustanove.

????Kvalitetan odnos prema osobama s invaliditetom mjerilo je civilzacijskog razvoja neke zajednice. Samo se na taj način može postići jednakost i ravnopravnost u društvu bez diskriminacije.

Do sljedećeg susreta puno veselih pozdrava ????