donacije 26. 05. 2023

TELEMACH BH - DONACIJA INTERNETA I TV UREĐAJA

Predstavnici kompanije Telemach BH posjetili su Kantonalnu javnu ustanovu "Dom za socijalno, zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" u Nahorevu, koji pruža smještaj, medicinsku, socijalnu, psihološku i emocionalnu podršku za blizu 200 korisnika ove ustanove.

Među njima je i određeni broj osoba koje nisu u mogućnosti da se samostalno kreću i koriste sve društvene i zabavne sadržaje kao ostali korisnici.

Kako bi njihov boravak i slobodno vrijeme učinili bogatijim i zanimljivijim, Telemach BH je ovom prilikom Domu donirao uslugu interneta i kablovske televizije, ali i pet TV uređaja koji će biti postavljeni u sobe štićenika koje su nepokretni.

Telemach BH nastoji svakodnevno i na različite načine doprinijeti boljitku okruženja u kojem posluje. U fokusu naših društveno odgovornih akcija vrlo često su sistemi i ustanove zaštite socijalno i zdravstveno ugroženih osoba, koji trebaju podršku cijele zajednice. Određene probleme njihovih štićenika, nažalost, ne možemo riješiti, ali možemo dati barem mali doprinos poboljšanju kvaliteta njihovog života te učiniti da im dani budu zanimljiviji i ljepši uz televizijske sadržaje iz naše ponude“, istakao je Admir Drinić, CEO Telemach BH.

Uz izraze zahvalnosti, o značaju ove donacije u svakodnevnom životu korisnika Doma, govorila je Amela Gostevčić, šef službe socijalnog zbrinjavanja ove ustanove.

-Zahvaljujemo se na donaciji i razumijevanju koju kompanija Telemach pokazuje  za smještene korisnike koji se nalaze na zbrinjavanju u našoj Ustanovi,  a posebno jer se radi o poboljšanju uslova života smještenih korisnika. Televizori će sigurno upotpuniti sadržaje korisnika i njihovo slobodno vrijeme. Težimo da smještenim korisnicima omogućimo što humaniji i ugodniji boravak u ustanovi, te nam je  zadatak pružanje podrške osobama kojima služimo i da kroz programske aktivnosti doprinosimo zaštiti i unapređenju zdravlja korisnika. Svaku akciju i pozitivan gest dobročinstva koji vodi ka rješavanju socijalnih i zdravstvenih problema korisnika Doma, podržava i Uprava Grada Sarajeva – istakla je Gostevčić.