aktivnosti 17. 08. 2021

POSJETA PANONSKOM JEZERU -TUZLA

Kompleks Panonskih jezera kao jedinih slanih jezera u Europi sa svojom  djelatnošću predstavlja veliki turistički potencijal što je i prepoznato od strane menadžmenta Ustanove koji je za 6 naših korisnika obezbjedio cjelodnevni boravak u ovoj jedinstvenoj turističkoj atrakciji u samom središtu grada Tuzle.

Također, iskoristili smo priliku za posjetu i obilazak znamenitosti u pješačkoj zoni historijske jezgre ''Grada na zrnu soli''.

Dobar provod i atmosferu upotpunili su prijatelji naše Ustanove iz „Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine“ Pazarić koji su sa svojim štićenicima također iskoristili priliku da uživaju u ljekovitim svojstvima ovog jedinstvenog mjesta za kupanje i relaksaciju tokom vrelih ljetnih dana.

Međusobno druženje i stvaranje prijateljstava, odmor u ugodnom ambijentu, osvježenje uz sladoled i kafu djelovalo je pozitivno na raspoloženje naših korisnika koji su se sa lijepim utiscima i iskustvima vratili u naš Dom iskazujući želju za što skorijim ponovnim susretom.

Nadamo se da je ovo  druženje samo početak realizacije zajedničkih projekata u cilju poboljšanja psihofizičkog zdravlja korisnika i efikasnije provedbe psihosocijalne rehabilitacije.