Galerija 09. 02. 2024

SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI


Poseban naglasak Ustanova stavlja na sportsko rekreativne aktivnosti u skladu sa psihofizičkim sposobnostima korisnika. Održavanje aktivnog načina života ima ključnu ulogu u očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja.


Fizička aktivnost, uključujući vježbe istezanja, izuzetno je važna za korisnike  iz nekoliko razloga:


 - Očuvanje fleksibilnosti i pokretljivosti: Vježbe istezanja pomažu u održavanju i poboljšavanju fleksibilnosti zglobova i mišića.
 - Poboljšanje ravnoteže: Istezanje igra ključnu ulogu u poboljšanju ravnoteže, što je posebno važno za sprečavanje padova.
 - Smanjenje boli i nelagode: Redovito istezanje može smanjiti osjećaj boli i nelagode u mišićima i zglobovima, što poboljšava opće blagostanje 
 - Održavanje zdravlja kralježnice: Vježbe istezanja mogu pridonijeti očuvanju zdravlja kralježnice, smanjujući pritisak na diskove i održavajući pravilan položaj kičmenog stuba.
 - Povećanje cirkulacije: Istezanje potiče bolju cirkulaciju krvi, što može poboljšati opskrbu kisikom i hranjivim tvarima do mišića i organa.
 - Održavanje zdrave mase tijela: Redovito istezanje pomaže održavanju zdrave mase tijela i potiče očuvanje mišićne mase, što je posebno važno s obzirom na tendenciju gubitka mišićne mase s godinama.

Svaka tjelovježba donosi osmijeh na lica, jača tijelo i zdravlje, te poboljšava raspoloženje.

Redovno vježbanje pomaže očuvanju snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz umjerenu fizičku aktivnost poput šetnje, vožnje bicikla i rekreativnih izleta.

Vjerujemo u snagu zajedništva i potičemo jedni druge na postizanje najboljih verzija sebe.

Zajedno smo jači i zajedno smo aktivni!