aktivnosti 04. 11. 2019

Zimovanje - Ajdinovići

 

Zimovanje – Ajdinovići

 

U organizaciji Ustanove prvi put je realizovano zimovanje za 28 korisnika koji su u pratnji stručnog osoblja Doma boravili 5 dana u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, koji se nalazi u istoimenom mjestu  na nadmorskoj visini od 950 metara.  

Oaza mira i relaksacije, sporta i rekreacije okružena brdima i četinarskom šumom nedaleko od Olova sastoji se od brojnih sportskih terena i smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u BiH. Jedinstvenu turističku ponudu ovog kompleksa upotpunjuje veliki broj domaćih životinja što je ujedno i najatraktivniji sadržaj raznovrsne ponude a koji je izazvao posebnu pažnju i interes naših korisnika.

Pored šetnje na svježem zraku obišli su brojne sportske terene, staze za četvorotočkaše i motorne sanke, teren za paintball kao i teren za jahanje konja. Većina korisnika uživala je u čarima zatvorenog bazena, hidromasaže i saune, dok su pak ljubitelji snijega vrijeme upotpunili uživajući u zimskim sportovima. 

Nakon dugih šetnji napravili bi mali predah uz tople napitke a zatim ostatak dana proveli  na posebno opremljenom igralištu gdje su oživjeli uspomene na djetinjstvo.

 

 Zimovanje korisnika proteklo je u dobrom raspoloženju i prijatnoj atmosferi što je imalo blagotvoran učinak na njihovo psihofizičko stanje.