O NAMA

OSNIVANJE

Rješenjem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo naša ustanova upisana je u Sudski registar kao Kantonalna javna ustanova "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" - Sarajevo.

DJELATNOST

Osnovna djelatnost Ustanove je socijalno, zdravstveno zbrinjavanje odraslih tjelesno invalidnih osoba sa trajnim smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, duševno oboljelih i hronično bolesnih osoba, te osoba sa specifičnim oboljenjima ukoliko ne postoje osnovni uslovi za smještaj u vlastitoj ili drugoj porodici, a nije im neophodno bolničko liječenje ili je ono završeno.

O USLUGAMA

Našim korisnicima pružamo usluge stalnog stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, stručnog socijalnog rada, psiho-socijalne pomoći i podrške, radno-kreativne i sportsko-rekreativne aktivnosti, te brojna kulturno-zabavna događanja.

KAPACITET I OPREMLJENOST

Dom je smješten na parceli površine od 25 000 m2 sa jednokrevetnim, dvokrevetnim, višekrevetnim sobama, kao i apartmanima, sa svim pratećim prostorijama (dnevni boravci, prostorije za duhovne sadržaje, prostorije za društvena događanja, prostor za radno-okupacionu terapiju, biblioteka, frizeraj, mini prodavnica i dr.).

Dom raspolaže sa savremeno opremljenom kuhinjom, vešerajem, sa protiv-požarnim sistemom koji omogćava najbržu reakciju osoblja, kao i videonadzor. U dvoruštu Doma uređen je park sa klupama, šadrvanima kao i mini ZOO vrt koji pruža korisnicima mogućnost uživanja na svježem zraku i dodir s prirodom.

TRPEZARIJA

Ishrani korisnika smještenih u Domu posvećuje se posebna pažnja, priprema hrane prilagođena specifičnim potrebama svakog korisnika. Krajem 2011. godine uložili smo značajna sredstva u sanaciju prostora trpezarije za korisnike, te na slikama možete vidjeti kako je izgledalo prije i poslije renoviranja.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

VEŠERAJ

Održavanje higijene u Domu primaran je zadatak i ista se obavlja primjenom najsavremenije opreme, što uključuje usluge pranja i peglanja posteljine, i pranja i peglanja lične garderobe.

 

Vezani tekstovi:

Kako nas pronaći

Kako nam pomoći

Kako izvršiti smještaj

Kontakt

main-contact-usTelefon: +387 33 250-820
Faks:  +387 33 250-821

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dodatne kontakt informacije potražite OVDJE!

Pomogli su nam!


U tekstu Pomogli su nam! možete pogledati listu onih koji su nam pomogli u protekloj godini!

SVIMA NAJTOPLIJE ZAHVALJUJEMO!