Galerija 20. 11. 2019

Posjeta predstavnika općine Centar i Komisije za statusna pitanja građana treće životne dobi općinskog vijeća općine Centar

Posjeta predstavnika općine Centar i Komisije za statusna pitanja građana treće životne dobi općinskog vijeća općine Centar

Dana 19.11.2019. godine našu Ustanovu ispred općine Centar posjetila je Komisija za statusna pitanja građana treće životne dobi sa Stručnim saradnikom za praćenje i implementaciju projekata socijalne zaštite gđom. Aidom Hadžić s ciljem obilaska smještenih korisnika i upoznavanja sa radom iste.

Nakon upoznavanja sa tehničkim karakteristikama Ustanove, aktuelnom problematikom i svakodnevnicom Domskog života članovi navedene komisije i Stručni saradnik za praćenje i implementaciju projekata socijalne zaštite su u pratnji menadžmenta obišli odjele Doma kao i prostorije za radno okupacionu terapiju gdje su imali priliku uživati u kreativnim dostignućima naših korisnika. Zahvalnost korisnika i uposlenika današnjom posjetom iskazana je nastupom našeg Violeta benda te recitalom korisnice Arlete Plavšić.

Dodjela prigodnih poklona izrađenih od strane korisnika u okviru radno okupacione terapije ozvaničila je kraj današnje posjete koja je pokazala da općina Centar brine o sugrađanima treće životne dobi, te da kroz razne aktivnosti nastoji unaprijediti kvalitetu njihovog života.