Galerija 02. 02. 2022

QUANTUM BEND - PREMIJERA PJESME I SPOTA

QUANTUM
 

Svako ima različite uspomene na devedesete. 

Sjećanja na te godine svakako pripadaju i periodu rađanja novih  muzičkih žanrova kod nas i u regionu. Na scenu stupaju nova lica, okupljaju se grupe talentovanih izvođača, stvaraju se neka nova muzička sjećanja.

Sarajevo zasigurno pamti grupu H-Block čije su se pjesme rado slušale na Walkmanu sa onim nesrazmjerno velikim slušalicama. Spotovi ove grupe među kojima je i spot za pjesmu ‘’Nestalo je sve’’ izgledali su holivudski u to vrijeme, a momci iz grupe, sa našim Dinom Duranom postadoše muzičke zvijezde.

Nakon toliko godina naš Dino ponovno nastupa, ovaj put malo drugačije. Članovi benda su Dinini prijatelji, talentovani  Adis Hafizović koji je odrastajući u Sjedinjenim Američkim Državama bio svjedok rasta najveće svjetske rep scene koja je oblikovala njegov muzički ukus i omogućila mu da producira sjajne tekstove koji na najbolji način predstavljaju hip-hop kulturu, te muzički virtuoz i producent Željko Abramović koji je imao jasnu viziju kako od obične prostorije napraviti pravi muzički studio, čovjek čiji kreativni opus zaista ne poznaje granice.

U posebnom ambijentu Ustanove u 2021. godini nastao je ‘’Quantum bend’’ te je nostalgiju za prošlim vremenima pretvorio u autorsko djelo.

Sa ponosom Vam najavljujemo premijeru autorske pjesme i spota našeg Quantum benda pod nazivom ‘’Budim se’’koja je planirana za petak, dana 04.02.2022. godine u 12:00 sati na našoj FB stranici.

Svečano Vas pozivamo  da budete dio naše velike muzičke priče.

…‘’ i blijedi sad svaki tvoj trag, postelja bez tebe nijema, dalje ja nastavljam sam’’ …