aktivnosti 01. 04. 2018

Izlet - planina Bjelašnica

U okviru programskih aktivnost organizovan je jednodnevni izlet za grupu naših korisnika koji su uz pratnju stručnog osoblja posjetili Olimpijsku ljepticu – planinu Bjelašnicu. Pored korisnika i pratnje osoblja, na navedenu destinaciju išli su i uposlenici Doma starih, Bijelo Polje koji su u tom periodu bili na razmjeni stručnih kadrova i boravili u našem Domu a sve u cilju razvijanja međuregionalne saradnje, razmjene iskustava te unaprijeđenja iz oblasti socijalne zaštite.
Izlet je bio turističko – rekreativnog karaktera. Korisnici su uživali u šetnji na svježem zraku, obišli brojne sportske i turističke objekte izgrađene na Bjelašnici u predjelu Babin Do a ljubitelji snijega uživali su u sankanju na atraktivnim i zanimljivim predjelima ove planine.
Nakon duge šetnje napravljen je mali predah u restoranu Han, kojim je upotpunjen cjelodnevni užitak i ugodno provedeni sati na snježnim padinama, gdje su se korisnici uz tople napitke i kamin u prelijepom ambijentu ovog restorana ugrijali i odmorili.
Koliko god puta da smo bili na Bjelašnici, pa nam se nekad čini da se tu više nema šta novo doživjeti, ali ovi predjeli nas uvijek iznova iznenade svojom ljepotom. Ovaj izlet za naše korisnike imao je pozitivan ishod što zbog zdravstvenog stanja tako i poboljšanja raspoloženja.